• image

Kuchnia

Prawidłowy rozwój dziecka to również doskonale dobrana i zbilansowana do jego potrzeb dieta.
Dbając o tę sferę opieki nad naszymi dziećmi, wybraliśmy rekomendowaną firmę cateringową, która gotując domowe obiadki dba o to, by brzuszki maluchów były zdrowe i najedzone. Firma spełnia wszystkie wymagania sanepidu. Posiłki są przygotowywane na bazie naturalnych produktów, urozmaicone i smaczne. Śniadania, przekąski i podwieczorki są przygotowywane na miejscu, w przedszkolu.

 

 

MENU 16.07-20.07.2018

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, ser topiony śmietankowy, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: jabłko/papryka

OBIAD: zupa: ziemniaczana  , II danie: makaron spaghetti z sosem bolońskim

PODWIECZOREK: brzoskwinia, kisiel brzoskwiniowy

WTOREK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem,szynka drobiowa, ogórek konserwowy, herbata miętowa

PRZEKĄSKA: ciastka owsiane

OBIAD: zupa: krupnik II danie: pulpet w sosie koperkowym, ziemniaki, kapusta gotowana

PODWIECZOREK: kiwi, kaszka manna z sokiem malinowym

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: chleb maślankowy z masłem, gzika ze szczypiorkiem , kakao

PRZEKĄSKA: papryka

OBIAD: zupa: ogórkowa II danie: kurczak gotowany, ryż, marchewka gotowana

PODWIECZOREK: banan, jogurt naturalny z rodzynkami

CZWARTEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, makrela,  rumianek

PRZEKĄSKA: marchewka 

OBIAD: zupa: pomidorowa   II danie: bitka wieprzowa, ziemniaki, surówka z marchewki

PODWIECZOREK: jabłko, budyń śmietankowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE:  płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny z masłem i dżemem, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: śliwki/ jabłko

OBIAD: zupa: warzywna z fasolką szparagową , II danie: kluski łyżką kładzione z masłem i kapustą gotowaną

PODWIECZOREK: brzoskwinie, wafle zbożowo -ryżowe

UWAGA! Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem