• image

Kuchnia

Prawidłowy rozwój dziecka to również doskonale dobrana i zbilansowana do jego potrzeb dieta.
Dbając o tę sferę opieki nad naszymi dziećmi, wybraliśmy rekomendowaną firmę cateringową, która gotując domowe obiadki dba o to, by brzuszki maluchów były zdrowe i najedzone. Firma spełnia wszystkie wymagania sanepidu. Posiłki są przygotowywane na bazie naturalnych produktów, urozmaicone i smaczne. Śniadania, przekąski i podwieczorki są przygotowywane na miejscu, w przedszkolu.

 

 

MENU 14.05-18.05.2018

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, ser topiony śmietankowy, pomidorki, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: ciastka zbożowe, brzoskwinie w puszce

OBIAD: zupa: kalafiorowa  , II danie: gulasz z warzywami, kasza jęczmienna, ogórki kiszone

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy, pomarańcza

WTOREK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata miętowa

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa: kapuśniak II danie: zapiekanka makaronowa z sosem boloński z serem

PODWIECZOREK: jabłka, kaszka manna z sokiem malinowym

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: chleb maślankowy z masłem, ser żółty ,ogórek świeży kakao

PRZEKĄSKA: papryka czerwona

OBIAD: zupa: rosół z laną kluską II danie: bitka drobiowa, ziemniaki, kapusta gotowana

PODWIECZOREK: winogrono, jogurt Danone

CZWARTEK

ŚNIADANIE: chleb żytni z masłem, pasta z tuńczyka i białego sera z koperkiem, rumianek

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa:żurek z kiełbasą   II danie: racuchy drożdżowe

PODWIECZOREK: banan, wafle zbożowo-ryżowe

PIĄTEK

ŚNIADANIE:  płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny z masłem i dżemem, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: gruszka  

OBIAD: zupa: barszcz zabielany z makaronem, II danie: paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

PODWIECZOREK: pomelo,  gofry suche, kawa zbożowa Inka

UWAGA! Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem