• image

Kuchnia

Prawidłowy rozwój dziecka to również doskonale dobrana i zbilansowana do jego potrzeb dieta.
Dbając o tę sferę opieki nad naszymi dziećmi, wybraliśmy rekomendowaną firmę cateringową, która gotując domowe obiadki dba o to, by brzuszki maluchów były zdrowe i najedzone. Firma spełnia wszystkie wymagania sanepidu. Posiłki są przygotowywane na bazie naturalnych produktów, urozmaicone i smaczne. Śniadania, przekąski i podwieczorki są przygotowywane na miejscu, w przedszkolu.

 

 

MENU 10.09-14.09.2018

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, ser biały, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: ogórek świeży

OBIAD: zupa: ziemniaczana  , II danie: makaron, sos boloński

PODWIECZOREK: arbuz , kisiel brzoskwiniowy

WTOREK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem,schab pieczony , ogórek konserwowy,  kakao

PRZEKĄSKA: ciastko owsiane, winogrono

OBIAD: zupa: krupnik II danie: pulpet gotowany w sosie koperkowym, ziemniaki, kapusta gotowana

PODWIECZOREK: brzoskwinie, kaszka manna z sokiem malinowym

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: chleb maślankowy z masłem, gzika na słodko, kakao

PRZEKĄSKA: papryka czerwona

OBIAD: zupa: ogórkowa  II danie: kurczak w sosie śmietanowym, ryż, marchewka gotowana

PODWIECZOREK: banan, jogurt naturalny z rodzynkami

CZWARTEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem,tuńczyk z kukurydzą i jogurtem naturalnym,  rumianek

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa: pomidorowa z ryżem  II danie: kotlet schabowy z sere, ziemniaki, surówka z białej kapusty

PODWIECZOREK: jabłko, budyń śmietankowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE:  płatki owsiane z mlekiem, chleb pszenny z masłem i powidłami, herbata owocowa

PRZEKĄSKA:  jabłko/ śliwki

OBIAD: zupa: owocowa , II danie: kluski łyżką kładzione, kapusta gotowana

PODWIECZOREK: gruszki , gofry , kawa zbożowa Inka

UWAGA! Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem