• image

Kuchnia

Prawidłowy rozwój dziecka to również doskonale dobrana i zbilansowana do jego potrzeb dieta.
Dbając o tę sferę opieki nad naszymi dziećmi, wybraliśmy rekomendowaną firmę cateringową, która gotując domowe obiadki dba o to, by brzuszki maluchów były zdrowe i najedzone. Firma spełnia wszystkie wymagania sanepidu. Posiłki są przygotowywane na bazie naturalnych produktów, urozmaicone i smaczne. Śniadania, przekąski i podwieczorki są przygotowywane na miejscu, w przedszkolu.

 

 

MENU 16.04-20.042018

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, ser topiony śmietankowy, ogórek kiszony herbata owocowa

PRZEKĄSKA: ciastko zbożowe, brzoskwinie w puszce

OBIAD: zupa: barszcz zabielany z makaronem  , II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy, pomarańcza

 

WTOREK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, polędwica z indyka, pomidorki koktajlowe, herbata miętowa

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa: grochówka II danie: gołąbek inaczej, ziemniaki, surówka z białej kapusty 

PODWIECZOREK: jabłko, kaszka manna z sokiem malinowym

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: chleb maślankowy z masłem,ser żółty Gouda, ogórek świeży , kakao

PRZEKĄSKA: papryka

OBIAD: zupa: rosół z laną kluską II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki

PODWIECZOREK: winogrono, jogurt Danon 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: chleb z ziarnami z masłem, pasta z tuńczyka z białym serem i koperkiem, rumianek

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa: krem z brokuł    II danie: racuszki drożdżowe

PODWIECZOREK: banan, wafle zbożowo-ryżowe

PIĄTEK

ŚNIADANIE:  płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny z masłem i dżemem, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: gruszka 

OBIAD: zupa: owocowa z makaronem, II danie: ryba w cieście, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

PODWIECZOREK: kiwi, wafle suche, kawa zbożowa Inka

UWAGA! Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem