• image

Kuchnia

Prawidłowy rozwój dziecka to również doskonale dobrana i zbilansowana do jego potrzeb dieta.
Dbając o tę sferę opieki nad naszymi dziećmi, wybraliśmy rekomendowaną firmę cateringową, która gotując domowe obiadki dba o to, by brzuszki maluchów były zdrowe i najedzone. Firma spełnia wszystkie wymagania sanepidu. Posiłki są przygotowywane na bazie naturalnych produktów, urozmaicone i smaczne. Śniadania, przekąski i podwieczorki są przygotowywane na miejscu, w przedszkolu.

 

 

MENU 06.08-10.08.2018

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, dżem truskawkowy, herbata owocowa

PRZEKĄSKA: wafle żbożowe

OBIAD: zupa: barszcz zabielany  , II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki

PODWIECZOREK: śliwka , kisiel brzoskwiniowy

WTOREK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, ser żółty Gouda, ogórek kiszony,  kakao

PRZEKĄSKA: nektarynki

OBIAD: zupa: grochówka II danie: gołąbek inaczej, ziemniaki, surówka z białej kapusty

PODWIECZOREK: śliwka, kaszka manna

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: chleb maślankowy z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony , rumianek

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa: rosół z laną kluską II danie: gulasz drobiowy, kasza jęczmienna, buraczki

PODWIECZOREK: banan, jogurt naturalny z rodzynkami

CZWARTEK

ŚNIADANIE: chleb pszenny z masłem, ser żółty Gouda, pomidory,  rumianek

PRZEKĄSKA: papryka 

OBIAD: zupa: krem z brokuł   II danie: racuchy drożdżowe

PODWIECZOREK: jabłko, budyń śmietankowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE:  płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny z masłem i białym serem, herbata owocowa

PRZEKĄSKA:  jabłko

OBIAD: zupa: ogórkowa , II danie: ryba w cieście, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

PODWIECZOREK: banan, suche gofry, kawa zbożowa Inka

UWAGA! Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem